Kabinet wil rekeningrijden invoeren vanaf 2026

Nou lekker dan. We doen al aan rekeningrijden. Ik zal het even uitleggen… In 2019 betalen we 79 eurocent accijns per liter benzine waar we ook nog eens 21% BTW (16,6 eurocent) over mogen betalen (wat is de toegevoegde waarde van accijns ook alweer?). Dus hoe meer kilometers we maken hoe meer we betalen, tadaa! Als het kabinet het daarbij houdt dan scheelt dat weer een hoop investeringen in apparatuur welke het rekeningrijden moet faciliteren.

Ik snap de achterliggende gedachte wel, als we straks allemaal elektrisch rijden loopt de Nederlandse staat een hoop geld mis doordat er auto’s rond rijden op goedkope stroom uit steenkolencentrales. Misschien moet dat niet zoveel gestimuleerd worden voordat alle stroom uit duurzame bronnen wordt opgewekt.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.